Spar penger på bilen du ikke bruker

Fristen er 30. juni.

PARKERES FOR GODT? Flere bileiere kan spare penger om de gjør grep før 1. juli. Foto: colourbox.com
PARKERES FOR GODT? Flere bileiere kan spare penger om de gjør grep før 1. juli. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du slippe årsavgiften på en bil du strengt tatt ikke lenger bruker eller bør bruke, må den vrakes. Dersom du gjorde dette før 21. mars i år, slapp du unna hele årsavgiften på 2.840 kroner, og i tillegg kunne du få 1.500 kroner i vrakpant.

Men kjører du nå i et vrak du helst burde parkert for godt, er det fortsatt ikke for sent å spare noen kroner i år. Vraker du bilen hos et godkjent bilopphuggeri før 30. juni, får du refundert halve årsavgiften, samt utbetalt vrakpant etter at Tollvesenet har fått tilsendt vrakmelding.

Med dette utstyret blir synderne avslørt

Tung doning?

Men det er ikke alle som må vrake ubrukte biler for å spare penger. Har du kjøretøy som veier mer enn 7.500 kilo, kan du slippe neste termins vektårsavgift om du avskilter bilen før 1. juli.

Vektårsavgiften innkreves i to omganger, 1. januar og 1. juli. Dersom kjøretøyet blir avregistrert og står avregistrert ut terminen, kan du få tilbakebetalt avgiften for avregistreringsperioden etter søknad til Tollvesenet.

Dette bør spesielt russebileiere merke seg.

Tollregion Midt-Norge i Bodø administrerer vektårsavgiften.

Oblater på vei: Det holder ikke å betale årsavgiften

Flere vraker bilen

Omkring 4.000 flere biler ble vraket i 2010 sammenlignet med året før. I løpet av 2010 ble nær 99.000 biler vraket mot pant, ifølge tall fra SSB. Likevel var det 72.000 flere biler med norske registreringsskilt på veiene ved utgangen av året enn det var ett år tidligere.

Toppåret for vraking av bil var 1996, da vrakpanten ble midlertidig satt opp til 6.000 kroner. Da ble hele 211.311 gamle biler tatt ut av sirkulasjon. Dengang utgjorde dette 12,7 prosent av det totale antallet biler i Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer