Ny Kia Soul Electric avslørt?

Spår superrekkevidde på Kia Soul Electric

Bilder og informasjon av nye Kia Soul Electric er lekket på nett. Nå spekuleres det i at den populære elbilen får en rekkevidde på oppimot 500 kilometer.

HEMMELIGHETSFULLE: Andre generasjon Kia Soul Electric skal vises fram på bilmessa i LA allerede ved månedsskiftet. Hittil har koreanerne vært meget restriktive med informasjon om bilen. Foto: Kia
HEMMELIGHETSFULLE: Andre generasjon Kia Soul Electric skal vises fram på bilmessa i LA allerede ved månedsskiftet. Hittil har koreanerne vært meget restriktive med informasjon om bilen. Foto: Kia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kia-importør Bertel O. Steen har støvsuget det europeiske markedet for elbilen Kia Soul. Det har rett og slett ikke vært nok biler tilgjengelig på det norske markedet. Det er meget synlig på den norske nybil- og bruktimport-statistikken.

I 2017 ble det solgt 3.801 Kia Soul Electric i Norge - 2.986 av dem bruktimporterte. Bare 815 var nybiler. Hittil i år (til og med oktober) er det solgt 4.467 eksemplarer - 3.349 av dem fra bruktimport.

Avdukes snart

Etter at elbilen kom på markedet på seinsommeren 2014, har den vært en stor suksess her til lands - og Dagbladet, Dinside.no og Autofil kåret Kia Soul Electric til årets bil 2015. Men nå mener altså Kia at tiden er inne for en ny generasjon.

Elbilen vil bli helt ny i 2020, og den vil ifølge Kia kunne bestilles fra en gang i løpet av neste år. Koreanerne varsler at nye Soul Electric vil presenteres for aller første gang i slutten av inneværende måned, på årets store bilmesse i Los Angeles, USA.

Ifølge bilprodusenten skal de ha gått for en dristig og umiddelbart gjenkjennelig design. De hevder selv at bilen har fått en «kompromissløs allsidighet og morsom personlighet».

Carscoops har fjernet kamuflasjen fra nye Kia Soul Electric og kommet fram til dette resultatet. Faksimile: Carscoops.com
Carscoops har fjernet kamuflasjen fra nye Kia Soul Electric og kommet fram til dette resultatet. Faksimile: Carscoops.com Vis mer

Bilder lekket

Kia har ikke vist flere bilder enn detaljbildet du kan se øverst i artikkelen, som viser bilen fra venstre og hvor baklyktene er synlig.

Det florerer imidlertid bilder av bilen på internett, både med og uten kamuflasje.

Nettsida Autoblog.com har flere bilder av andre generasjons Kia Soul Electric med svart og hvit kamuflasje, tatt ved Nürburgring i Tyskland. De har også publisert interiørbilder.

Etter å ha tatt en sniktitt på instrumentpanelet, spekulerer Autoblog i at nye Soul Electric vil oppnå om lag samme offisielle rekkevidde som søstermodellen Hyundai Kona, som har 258 miles (425 km) under den strenge amerikanske EPA-normen.

Igjen mener Autoblog at dette kan bety at bilen er utstyrt med en 201-hestekrefters elektrisk motor. I Norge har Hyundai Kona fått godkjent en imponerende rekkevidde på 482 kilometer (WLTP).

Nettstedet Carscoops.com har fjernet maskeringen, og presenterer hvordan de tror den nye Soul Electric vil se ut. Som man ser er designen i bilen meget gjenkjennbar.

Autoblogs spionbilder av Kia Soul Electric

Faksimile: Autoblog.com
Faksimile: Autoblog.com Vis mer
Faksimile: Autoblog.com
Faksimile: Autoblog.com Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer