Ny Kia Soul Electric avslørt?

Spår superrekkevidde på Kia Soul Electric

Bilder og informasjon av nye Kia Soul Electric er lekket på nett. Nå spekuleres det i at den populære elbilen får en rekkevidde på oppimot 500 kilometer.

HEMMELIGHETSFULLE: Andre generasjon Kia Soul Electric skal vises fram på bilmessa i LA allerede ved månedsskiftet. Hittil har koreanerne vært meget restriktive med informasjon om bilen. Foto: Kia
HEMMELIGHETSFULLE: Andre generasjon Kia Soul Electric skal vises fram på bilmessa i LA allerede ved månedsskiftet. Hittil har koreanerne vært meget restriktive med informasjon om bilen. Foto: Kia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kia-importør Bertel O. Steen har støvsuget det europeiske markedet for elbilen Kia Soul. Det har rett og slett ikke vært nok biler tilgjengelig på det norske markedet. Det er meget synlig på den norske nybil- og bruktimport-statistikken.

I 2017 ble det solgt 3.801 Kia Soul Electric i Norge - 2.986 av dem bruktimporterte. Bare 815 var nybiler. Hittil i år (til og med oktober) er det solgt 4.467 eksemplarer - 3.349 av dem fra bruktimport.

Avdukes snart

Etter at elbilen kom på markedet på seinsommeren 2014, har den vært en stor suksess her til lands - og Dagbladet, Dinside.no og Autofil kåret Kia Soul Electric til årets bil 2015. Men nå mener altså Kia at tiden er inne for en ny generasjon.

Elbilen vil bli helt ny i 2020, og den vil ifølge Kia kunne bestilles fra en gang i løpet av neste år. Koreanerne varsler at nye Soul Electric vil presenteres for aller første gang i slutten av inneværende måned, på årets store bilmesse i Los Angeles, USA.

Ifølge bilprodusenten skal de ha gått for en dristig og umiddelbart gjenkjennelig design. De hevder selv at bilen har fått en «kompromissløs allsidighet og morsom personlighet».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer