Sparer deg for tusenlapper

Får du en steinsprut og ruta sprekker, koster det deg i beste fall 2000-3000 kroner. Et enkelt triks kan spare deg for tusenlapper.

En steinsprutskade kan koste deg tusenlapper, men men det dette trikset kan du komme billigere unna. Video: Celina Stamper. Vis mer
Publisert

De aller fleste bilister har opplevd dette; Du aner fred og ingen fare, men plutselig kommer en liten stein fra bakhjulet på bilen foran og treffer frontruta på bilen din med et skarpt smell. En liten stjerne i glasset er beviset på at steinsprutskaden er et faktum.

I fjor ble det satt ny steinsprutrekord langs norske veier. Nesten 274 000 bilister meldte inn en steinsprutskade til forsikringsselskapet sitt. Forsikringsselskapene betalte i sin tur ut 1,75 milliarder kroner for å dekke skadene.

Dette er synderen

Det blir neppe bedre i år. Steinsprutsesongen er blitt lang på grunn av en kald og sein vår, der mange har ventet lenge med å skifte til sommerhjul. De piggfrie vinterdekkene er utpekt som den store synderen når det gjelder steinsprut. Gummien er myk og mønsteret oppdelt, slik at steinene lett fester seg i dekket. Når farten øker, slynges steinene ut igjen med høy hastighet mot andre biler på veien.

En steinsprut kan koste deg dyrt – eller være helt gratis å fikse. Har ruta fått en sprekk og må skiftes, må du betale en egenandel, selv om du har kaskoforsikring eller delkasko.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer