Elbil vs bensinbil

Sparer titusener

Nå sparer du sjokkerende mye på å kjøre elbil. Det kan dreie seg om opptil 49 000 kroner i året bare på «drivstoff».

KAN JUBLE: - At vi sparer mange tusen kroner i året og i tillegg belaster klimaet mindre, var viktig for at vi valgte å bytte ut dieselbilen med elbil, forteller familien Evensen. Den består av mamma Marie, pappa Erik og gutta Iver og Oskar. Foto: Rune Korsvoll
KAN JUBLE: - At vi sparer mange tusen kroner i året og i tillegg belaster klimaet mindre, var viktig for at vi valgte å bytte ut dieselbilen med elbil, forteller familien Evensen. Den består av mamma Marie, pappa Erik og gutta Iver og Oskar. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høye strømpriser har fått mange til å spørre seg om det er like lønnsomt med elbil som tidligere. Svaret er at det er mer lønnsomt enn noen gang. Årsaken er selvfølgelig at risen på bensin og diesel aldri har vært høyere. Og den kan bli enda høyere.

Familien Evensen fra Årnes har nylig tatt steget fra fossil-bil til elbil, og priser seg lykkelig for det. De siste to åra har familien kjørt en Skoda Kodiaq med dieselmotor. Nå har de byttet til en pent brukt Audi e-tron til omtrent den samme prisen.

- At vi kommer til å spare mange tusen kroner på drivstoff var viktig da vi bestemte oss for å gå over til en elektrisk bil. Dieselprisene har skutt i været og selv om strømprisen er høy, blir dette langt billigere, sier pappa Erik Evensen.

- Dessuten teller det mye at vi kan bidra til lavere utslipp av klimagasser. Elbilene er også utrolig behagelige å kjøre, legger mamma Marie til.

Bensinprisen på 27 kroner

Tar vi utgangspunkt i utregninger som Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) har i sine kalkyler for hva det koster å eie bil i Norge i 2022, er utgiftene til drivstoff til en bensinbil beregnet til 15 116 kroner i året. Strøm til en elbil er beregnet å koste 3600 kroner. Det er en forskjell på over 11 500 kroner i året i elbilens favør.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.