«Sparte» mange tusen

Vet du om denne «rabatten»?

FLATT BATTERI: Framover vil nok mange bilister oppleve at de ikke får start på bilen, da kan det være lurt å ha dette trikset på lur. Video: Rune Korsvoll. Vis mer
Publisert

Det er Aftenposten som melder om sjåføren, som ble tatt gjentatte ganger i samme fotoboks i Oslo.

Første gang det skjedde var i mars i fjor, og mellom 22. august og 2. september i fjor, ble vedkommende knipset hele fem ganger.

Samlet sett skulle dette gitt bøter på i overkant 30 000 kroner, men ifølge avisa har vedkommende fått tilbud om å godta en bot på 18 200, noe som må sies å være en god rabatt.

Ifølge avisa har sjåføren foreløpig ikke godtatt dette, og saken havner derfor i Oslo tingrett.

Halv pris

DinSide har tidligere skrevet om denne «rabatten».

Denne går ut på at man må betale den høyeste enkeltboten fullt ut, mens man får 50 prosent på resten. Dette i følge politioverbetjent i UP, Kjetil Midtkandal.

Han understreket at disse reglene er satt av Samferdselsdepartementet, og at politiet forholder seg til dette.

Politioverbetjenten forklarte at forenklet forelegg benyttes i forhold som ikke framtrer som særlig graverende eller har fremkalt betydelig trafikkfare.

- I motsatt fall blir saken anmeldt, sa han til DinSide da.

Kan bli anmeldt

Men dette betyr ikke at det ikke finnes grenser. Dersom fellesboten ender på over 20 000 kroner, er det ingen bønn. Om den overstiger denne summen, vanker det anmeldelse.

I tilfellet Aftenposten omtaler, pådro sjåføren seg også 14 prikker i førerkortet, og mistet altså dette. Maks grense her er seks prikker i løpet av tre år.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer