Speedster: Nesten Elise

Opel har en ny sportsbil under utvikling. Samarbeidspartnere i prosjektet er Lotus Engineering, hodene bak Elise. Og i likhet med Elise er også Speedster ultralett -- og superrask.

Publisert

I første omgang skal Speedster presenteres som en studie under motormessen i Geneve i mars. Men det er antydet at serieproduksjon av bilen vil starte i begynnelsen av år 2000.

Lettvekter

Opel har samarbeidet med Lotus Engineering i utviklingen av chassis og karosseri. I likhet med Lotus Elise, er også Speedster veldig lett; vekten er angitt til å være under 800 kilo. Dette er muliggjort gjennom et chassis av aluminium, og karosseri av kunststoff. Til sammenlikning veier Lotus Elise 675 kilo. Vel er dette noen kilo lettere enn Speedster, men Speedster har faktisk flere hester per kilo -- om enn marginalt flere -- enn hva Elise har.

Aluminiums-motor

Under panseret på to-seteren sitter en nyutviklet 2,2-liters ECOTEC-motor. Også denne består i all vesentlighet av aluminium, noe som naturlig nok gjør også motoren veldig lett. Med sine 147 hestekrefter skal motoren kunne dra de i underkant 800 kiloene opp i en toppfart på 200 kilometer i timen (estimert toppfart) -- og den skal kunne akselerere opp i 100 kilometer i timen på under seks sekunder.

2,2-literen er en av en serie ECOTEC-motorer utviklet av Opel. De vil komme i flere størrelser, fra 1,8 til 2,2 liter, og de skal være sterk på ytelse og lav på forbruk og utslipp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer