Spektakulær BMW

BMW har avduket M1 Hommage, en midtmotor-sportsbil som går i klassikeren M1s fotspor.

Publisert
Sist oppdatert

BMW M1 Hommage er en BMW som benytter merkets design- og teknologi-arv for å vise vei inn i fremtiden.

For 30 år siden lanserte BMW supersportsbilen M1 med midtmotor og måkevingedører. Den var designet av Georgietto Giugiaro og etterfulgte den spektakulære konseptbilen BMW Turbo designet av franskmannen Paul Bracq (for øvrig mannen bak eksempelvis klassikeren Mercedes-Benz 600 og høyhastighetstoget TGV).

Eleganse-oppvisning

Valget av Villa d'Este som åsted for presentasjonen av M1 Hommage er nok ikke tilfeldig. Dette elegante luksushotellet med sine vakre omgivelser ligger i Cernobbio ved Como-sjøen i Italia. Her møtes hvert år klassiske skjønnheter og fremtidsrettede designstudier og konseptbiler til Concorso d'Eleganza - eller kåring av den mest smakfullt luksuriøse bilen.

BMW-gruppen organiserer konkurransen og kan dermed ikke delta selv. Men det forhindrer dem ikke i å vise frem det de kan få til. Og i år dreier det seg altså om designstudien BMW M1 Hommage (som det står på selve bilen) eller Homage (som det står i pressemeldingen). Ordet har med det å vise ære å gjøre og modellnavnet kan oversettes med "til ære for M1". Bilens formspråk er tegnet av Benoît Jacob og det er delte meninger om hvor bra jobb den franske designeren har gjort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer