Spektakulært fra Peugeot

Peugeot HX1 er både skulptur, limousin, flerbruksbil, dieselbil og hybrid.

Foto: Peugeot
Foto: Peugeot Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke bare bildematerialet fra Peugeot som er uvanlig - dét er også kjøretøyet som er avbildet. Peugeot går hardt ut og annonserer at denne konseptbilen ved navn HX1 omdefinerer begreper som forventninger og følelser.

Og bak kreasjonen står faktisk en nordmann, Per Ivar Selvaag, som er sjefsdesigner for konseptbiler hos Peugeot.

Lav flerbruksbil

Noe av det som definerer en flerbruksbil er at man bygger i høyden for å optimalisere plassutnyttelse. Trodde vi. Men, nei - her går Peugeot andre veier. Tilpasningsdyktighet er stikkord her, og den romslige familiebilen - som Peugeot kaller en MPV (flerbruksbil) er både lav og svært aerodynamisk. Også tilpasser den seg altså forholdene - eksempelvis med "flaps" som på fly, som effektiviserer aerodynamikken i forhold til hastigheten.

Lang, bred og lav

HX1 er altså bygget i lengden og i bredden og viser seg å være like mye limousin som flerbruksbil. Den er nesten fem meter lang (495 centimeter) og hele 199 centimeter bred - med andre ord ikke noe for parkeringshusene i bysentrum. Med sine 137 centimeter i høyden rager den ikke akkurat - det er ti centimeter lavere enn dagens familiebiler og 20, minst, lavere enn flerbruksbilene i klassisk forstand.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer