SEAT El-Born

Spennende el-nyhet fra Seat

El-Born ventes i butikkene til neste år, med forventet rekkevidde på 42 mil.

SPORTY: Seat er VW-gruppens ramp og skal være litt mer sporty enn VW og Skoda. Om den blir like gøyal som denne, er allikevel usikkert, men kanskje under et Cupra-brand med Performancepakke? Foto: Jamieson Pothecary
SPORTY: Seat er VW-gruppens ramp og skal være litt mer sporty enn VW og Skoda. Om den blir like gøyal som denne, er allikevel usikkert, men kanskje under et Cupra-brand med Performancepakke? Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det satses på elbil med full styrke i VW-konsernet, og det ventes at VW ID i Golf-størrelse kommer til å bli en storselger. Ikke uventet vil det komme en variant av samme konsept fra søster-merkene Seat og Skoda også etter hvert. Seat har akkurat vist sin tolkning på Geneve.

Seat har valgt å kalle konseptet el-Born. Egentlig stammer navnet fra en forstad i Barcelona. Seat er som kjent spansk, men de har lagt beslag på en rekke kombinasjoner, blant annet E-Born og Born-e, så ikke bli overrasket om den blir hetende noe annet.

Det første man legger merke til er likheten i fronten med Tesla. Men der slutter også likhetene. Bilen lages på den etterhvert godt kjente og fleksible MEB-plattformen til VW-gruppen.

Kjente tall

VW har annonsert tre forskjellige batteriløsninger til deres MEB-plattform, ment for deres I.D.-modeller. Seat vil naturligvis benytte seg av de samme løsningen, og de forteller at el-Born vil få en batteripakke på 62kWh som skal gi bilen en rekkevidde på 42 mil, etter WLTP-standarden.

Vi er ikke like begeistret for ladetidene som oppgis, men Seat mener det skal ta 47 minutter å lade bilen opp til 80 prosent igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer