Spennende hybridbiler på vei

Opel vil etter alt å dømme lage sin egen versjon av den spennende hybridbilen Chevrolet Volt.

Publisert
Sist oppdatert

Volt er svært mye omtalt i internasjonal bilpresse, men her i landet har vi nok hørt litt mindre om den. Den er likevel aktuell for Europa og trolig også Norge. Det er imidlertid også en Opel-versjon på gang. Opel har et litt mer kjent navn i Europa og det vil trolig hjelpe på salget. De har allerede vist en konseptbil ved navn Flextreme som skal hinte om produksjonsvarianten av denne hybridbilen. E-Flex er for øvrig navnet på plattformen som er ment for bruk i en rekke modeller etter hvert, deriblant Volt som ligger først i løypa.

Mest strøm

Under skallet finner vi stort sett den samme teknikken som i Volt. Det betyr hybridteknikk med hovedfokus på det elektriske. For Volt er nemlig i utgangspunktet en el-bil. Elektromotoren er designet for å kunne drive bilen alene. Det krever en del krefter og derfor vil også motoren trolig yte omtrent 160 hestekrefter.

Litium-ion

Men en kraftig motor er ikke nok hvis batteriene ikke har kapasitet til å gi en tilstrekkelig rekkevidde. Og det er nok her den per i dag største utfordringen ligger. Volt og Flextreme venter nemlig på at litium-ion-teknologien skal bli tilstrekkelig utviklet til å fungere også i masseproduserte biler. Batteripakken er for øvrig montert langsgående under bilen og veier om lag 180 kilo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.