Spennende ny crossover

Juke? Seriøst? Ja, det blir navnet på Nissans nye kompakte crossover.

Og her er det vi foreløpig får se av produksjonsmodellen. Foto: Nissan
Og her er det vi foreløpig får se av produksjonsmodellen. Foto: Nissan Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For vår del syntes vi Qazana, som bilen het da den ble vist som konsept i Genève for et snaut år siden, var et bedre navn på bilen - særlig tatt i betraktning at dens suksessrike storebror heter Qashqai.

Men så er det altså blitt Juke, et ord som kan forbindes med jukeboks, men også, hvilket er mindre flatterende, med den notorisk lite begavede "Jukes-familien" hvis svekkede åndsevner ble behørig dokumentert sent på 1800-tallet...

De erter oss

Mer seriøst: Nissan har sendt ut et av disse såkalte "teaser"-bildene som det dessverre kommer stadig flere av til motor-redaksjonene. I og med at nettet gjør det ønskelig å øke frekvensen på dekningen for å kompensere redusert varighet, tyr produsentene til denne typen tricks for å få mer vedvarende oppmerksomhet i anledning lansering av nye produkter.

Mer i februar

Neste gang får vi kanskje ett bilde, så noe mer utfyllende informasjon og endelig avdukingen på bilmessen i Genève tidlig i mars. Vi er blitt lovet mer materiale rundt midten av februar. Det vi ser så langt er uansett et litt svakt grunnlag for å gjøre seg opp noen mening om design og om bilen for øvrig. Vi tolker det vi har av materiale dithen at dette blir en konkurrent til Toyota Urban Cruiser, til Kia Soul (som p.t. ikke importeres til Norge), og muligens til Skoda Yeti.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer