Spennende ny VW Golf-konkurrent

Det ble verken 149 eller Milano, men Giulietta.

Foto: Alfa Romeo
Foto: Alfa Romeo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alfa Romeos 100-årsjubileum står for døren og ifølge den italienske bilprodusenten er denne bilen en hyllest til en av merkets mest emblematiske modeller. Det dreier seg om en ny modell i kompaktsegmentet ("Golf-klassen") og etterfølgeren til 147, som har hatt en lang karrière på nesten 10 år.

Kompakt "pluss"

Designen på nykommeren er i tråd med tendensen som oppsto med den ganske alment beundrede 8C Competizione. Den lille friskusen Alfa MiTo var først ute blant de mer folkelige Alfaene med denne typen formspråk. (Vår prøvekjøring av den bilen kan du lese om her). Dimensjonene er litt nærmere en Ford Focus enn en Golf, altså i øvre ende av kompaktsegmentet. Bilen er 435 centimeter lang, 180 centimeter bred og 146 centimeter høy. Alfa ønsker å kjennetegne den nye modellen med en høy grad av sportslighet i tillegg til den særegne italienske designen.

Kun med turbo

Bilen lanseres bare med turbomotorer. Tre er bensindrevne: 1.4 TB med 120 hk og 1.4 TB MultiAir med 170 hk samt en sportsutgave (som kommer noe senere), med den klassiske "Quadrifoglio Verde"-betegnelsen. Dette er en 1750 TBI som yter 235 hestekrefter. På dieselsiden får nye Giulietta en 1.6 JTDm med 105 hk og en 2.0 JTDm med 170 hk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer