Spennende stasjonsvogner på vei

I løpet av neste år vil en rekke nye stasjonsvogner trille ut i butikkene. Vi tar allerede nå en titt på noen av de aller mest spennende modellene.

Publisert
Sist oppdatert
BMW 5-serie Touring (bildet er manipulert).
BMW 5-serie Touring (bildet er manipulert). Vis mer

Spennende stasjonsvogner på vei

  1. Fotoalbum


Nordmenn er glad i stasjonsvogner, noe som resulterer i at nesten fire av ti nybiler som selges her i landet har lasterom. Utvalget av stasjonsvogner er svært godt - det finnes i dag mer enn 40 ulike modeller i det norske markedet. I løpet av de nærmeste to årene vil utvalget bli enda bedre. En rekke produsenter arbeider på spreng med nye modeller. Flertallet overtar etter eksisterende modeller, men det finnes også eksempler på helt nye biler.

Vår samarbeidspartner Automedia ligger ikke på latsiden og har på grunnlag av spionbilder laget manipulerte bilder av seks kommende stasjonsvogner. La oss ta en nærmere kikk på Automedias spekulasjoner.

Audi A3

Audi A3 Sportsback (bildet er manipulert).
Audi A3 Sportsback (bildet er manipulert). Vis mer


Nye A3 ble lansert i sommer, men er foreløpig kun tilgjengelig som tredørs kombi. Forgjengeren kom aldri i stasjonsvognutgave, men ifølge Automedia vil femdørsutgaven bli noe som i hvert fall minner om en stasjonsvogn. Fordi bilen ikke blir en ekte stasjonsvogn, vil den sannsynligvis ikke få navnet Avant. Rykter tilsier at den i stedet vil bli kalt A3 Sportsback. A3 Sportsback vil bli introdusert neste sommer og vil ifølge Automedia få et viktig kjennetegn - én stor grill. Dagens Audi-modeller kjennetegnes nettopp ved det motsatte - en todelt grill. Men hvis Automedia får rett, vil dette varemerket forlates i løpet av de neste årene.

Audi A6

Audi A6 Avant (bildet er manipulert).
Audi A6 Avant (bildet er manipulert). Vis mer


Dagens A6 Avant kom på markedet allerede i 1998 og vil bli byttet ut i løpet av neste år, i likhet med sedanen. I likhet med A3 Sportsback vil sannsynligvis også A6 få én grill. Nye A6 vil i likhet med A8 lages i aluminium. Audi Allroad derimot, som kom så sent som i 2000, vil sannsynligvis få leve noe lengre. Når denne blir erstattet er foreløpig ikke klart. Men det som er ganske sikkert, er at den ikke vil bli basert på nye A6. I stedet vil den sannsynligvis bli laget med utgangspunkt i Volkswagen Touareg, som også er i tett slektskap med Porsche Cayenne.

BMW 5-serie

BMW 5-serie Touring (bildet er manipulert).
BMW 5-serie Touring (bildet er manipulert). Vis mer


Sedan-versjonen av ny 5-serie ble lansert i sommer. Til neste år kommer stasjonsvognutgaven, en bil som i likhet med neste generasjon A6 vil bli bygget i aluminium. 5-serie Touring vil bli både lengre, bredere og høyere enn dagens utgave, og vil sannsynligvis bli satt opp med både luftfjæring og elektronisk justerbare støtdempere som standardutstyr.

Opel Astra

Opel Astra Caravan (bildet er manipulert).
Opel Astra Caravan (bildet er manipulert). Vis mer


Nye Opel Astra kommer også neste år og ifølge Automedias manipulerte bilde ser stasjonsvognutgaven ut til å bli svært så lekker. Astra Caravan kommer sannsynligvis et halvt år etter kombi- og sedanutgavene, og har et utseende som minner litt om Opel Signum.

Saab 9-3

Saab 9-3 stasjonsvogn (bildet er manipulert).
Saab 9-3 stasjonsvogn (bildet er manipulert). Vis mer


Stasjonsvognutgaven av Saab 9-3 vil ifølge Automedia være en ren variant av sedan-utgaven, noe som betyr at akselavstand og tekniske løsninger vil være de samme. Når bilen kommer på markedet er usikkert.

Skoda Octavia

Skoda Octavia Combi (bildet er manipulert).
Skoda Octavia Combi (bildet er manipulert). Vis mer


Nye Skoda Octavia vil bli bygget på den nye Golf-plattformen og vil sannsynligvis bli lansert om et års tid. Automedias manipulerte bilder trekker tankene mot lillebror Fabia, som kom på markedet i 2000.

Skoda Superb

Skoda Superb Combi (bildet er manipulert).
Skoda Superb Combi (bildet er manipulert). Vis mer


Ryktene om en stasjonsvognutgave av Skoda Superb har gått lenge. De fleste er imidlertid enige om at en slik bil ville blitt en farlig rival for både Volkswagen Passat og Audi A6. Automedia tror imidlertid at Superb Combi vil bli virkelighet. Den som venter får se.

Volkswagen Golf

Volkswagen Golf Variant (bildet er manipulert).
Volkswagen Golf Variant (bildet er manipulert). Vis mer


Nye Golf er rett rundt hjørnet, men i første omgang kun i kombi-versjon. Stasjonsvognen ventes våren 2004. Hvis Automedia får rett, vil stasjonsvognutgaven bli høyere enn kombi-versjonen, noe som vil gi den preg av å være en fleksibil mer enn en stasjonsvogn. I tillegg tror Automedia at stasjonsvognen vil få mange kjennetegn som trekker tankene mot Volkswagen Touareg.

Volkswagen Passat

Volkswagen Passat Variant (bildet er manipulert).
Volkswagen Passat Variant (bildet er manipulert). Vis mer


Neste høst kommer neste generasjon Passat, som skal ta over stafettpinnen etter en bil som har solgt svært godt i Europa, ikke minst i Norge. Nye Passat vil ifølge Automedia være inspirert av storbilen Phaeton og vil dermed bli mer eksklusiv enn dagens utgave. En utfordring for BMW 5-serie og Mercedes-Benz E-klasse? For ikke å snakke om familiemedlemmet Audi A6?

Volvo V50

Volvo V50.
Volvo V50. Vis mer


Automedia har ikke tatt sjansen på å spekulere i utseendet til nye Volvo V50, som skal ta over etter V40 neste sommer. V50 vil i likhet med S40 dele plattform med nye Ford Focus, som også er ventet i 2004. Automedia ser ikke bort i fra at det vil komme en fleksibil-variant av S40/V50 og at Volvo også vil få klarsignal for å produsere kupeer og kabrioleter på samme plattform. Automedia hevder også at det i løpet av de nærmest årene vil komme en kompaktklasse-bil fra Volvo. Denne vil sannsynligvis bli døpt V30.

Store bilder finner du her.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer