Spennende SUV fra Hyundai

Konkurransen i "RAV4-klassen" blir stadig hardere. Men koreanske Hyundai lar seg ikke skremme av tøffe konkurrenter.

Publisert
Sist oppdatert
Hyundai Tucson
Hyundai Tucson Vis mer

Spennende SUV fra Hyundai

  1. Fotoalbum


Neste høst lanserer nemlig Hyundai nok en høy firehjulstrekker - Tucson. Tucson kompletterer Hyundais SUV-rekke, som fra før består av de større modellene Santa Fe og Terracan.

Både Santa Fe og Terracan er relativt dyre her i landet, med utropspriser på henholdsvis 364.000 og 554.000 kroner. Den mindre Tucson vil størrelsesmessig havne i samme klasse som Toyota RAV4, Honda CR-V og Nissan X-Trail og vil dermed bli rimeligere enn sine storebrødre. Hvis Tucson skal ha en sjanse i denne tøffe klassen, bør utropsprisen i hvert fall ikke overstige 300.000 kroner. Fordi den norske Hyundai-importøren forteller at Tucson også vil bli tilgjengelig i en ren forhjulsdrevet utgave, i likhet med Mitsubishi Outlander, er mulighetene åpne for at startprisen kan bli enda lavere enn dette.

Spennende linjer

Spennende SUV fra Hyundai


Hyundai har i denne omgang kun sluppet en tegning av Tucson. Vi tviler på at den ferdige produksjonsmodellen vil bli like tøff som tegningen indikerer. Men hvis det skulle vise seg at Tucson blir tilnærmelsesvis like tøff som bilen på tegningen, er det ingen tvil om at bilen vil vekke oppsikt i Hyundai-forhandlernes utstillingsvinduer.

Bredt SUV-utvalg

Hyundai Santa Fe
Hyundai Santa Fe Vis mer
Hyundai Terracan
Hyundai Terracan Vis mer


Det som i hvert fall er sikkert, er at Hyundai med Tucson får et uvanlig bredt utvalg av SUVer. I Norge er det kun Land Rover, Nissan og Toyota som skryte av modellrekker som omfatter tre høye firehjulstrekkere.

I det hele tatt har Hyundai virkelig vært på offensiven de siste årene. I 2000 kom Santa Fe, året etter kom fleksibilen Matrix og i fjor kom både Terracan, småbilen Getz og sportsbilen Coupé. Til neste år vil disse modellene foruten Tucson også få selskap av en helt ny Atos. Sistnevnte kommer i mars, mens Tucson altså kommer neste høst.

Store bilder finner du her.

Her finner du mer Hyundai-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer