Spennende visjoner fra Volvo

Volvo har tradisjon for å sette sine fåtallige konseptbiler i produksjon. Volvo VCC kan derfor være et glimt inn i fremtiden.

Publisert
Sist oppdatert

Volvos Adventure Car Concept (ACC) viste seg i ettertid å være grunnlaget for nyankomne XC90. Og Performance Concept Car II (PCC) bar i seg genene for nylig lanserte V70R. Volvo-fans har derfor god grunn til å ta seg en nærmere kikk på Volvos nyeste konsept - Versatility Consept Car (VCC). For denne bilen kan faktisk bli grunnlag for neste generasjon S80 og/eller en helt ny V90.

Ny bilklasse?

VCC er spesiell på mange måter. For det første er bilen svært stor, hele 490 centimeter lang. For det andre er VCC vanskelig å klassifisere. Selv om den har store hjul, hele 20 tommer, er den ikke en SUV. Den er ikke heller ikke en ordinær stasjonsvogn, til det er den for spesiell. Bilen mangler blant annet B-stolpe og har bakdører som åpnes motsatt vei av fordørene. En flerbruksbil er det heller ikke, til det er den for lav. Men det faktum at baksetene kan beveges i lengderetningen, indikerer at Volvo i hvert fall har tenkt i flerbruks-baner da VCC ble utviklet.

Det bilen faktisk minner aller mest om, er en annen konseptbil, Mercedes-Benz GST. Også GST mangler B-stolpe, står på enorme hjul og er en slags krysning mellom en stasjonsvogn, en SUV og en flerbruksbil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer