Spenstig mellomklasser fra Renault

Renault har ikke mer rukket enn å introdusere nye Laguna her i Norge før man viser frem to nye sportsversjoner.

Publisert
Sist oppdatert
Laguna GT er nemlig utstyrt med Active Drive Chassis som sørger for at bakhjulenes vinkel avhenger av fart og styreutslag.


De første eksemplarene av Renaults nye mellomklassebil Laguna har akkurat kommer hit til Norge, og den første testen vil dukke opp her på Dinside om ikke så altfor lang tid. Den foreløpig sterkeste varianten er en 2,0 liter stor dieselmotor med 150 hestekrefter. Det blir det snart en forandring på.

Laguna GT

Spenstig mellomklasser fra Renault

Spenstig mellomklasser fra Renault

 1. Store bilder
Spenstig mellomklasser fra Renault
Spenstig mellomklasser fra Renault


For Renault har kraftigere krutt liggende på bakrommet. To nye sportsversjoner med tilnavnet GT er nemlig på vei, én dieseldrevet og én bensindrevet. Førstnevnte er basert på dagens sterkeste dieselmotor, men har fått et realt hopp i ytelser. 180 hestekrefter og 400 newtonmeter er relativt friskt fra en 2,0-liter. Denne effektvarianten er foreløpig unik for Laguna GT.

205 hester

Den andre GT-utgaven har også en 2,0-liters turbomotor, men med bensin på tanken blir effekten litt høyere og dreiemomentet litt lavere. 205 hestekrefter og 300 newtonmeter er hva du har til rådighet i denne. Denne motoren sitter også i flere andre biler, men er i følge Renault nå optimert spesielt for Laguna GT. Noen voldsomme ytelser er det likevel ikke snakk om. De fleste av konkurrentene har modeller med langt mer enn 205 hestekrefter.

Firehjulsstyring

Men hva de ikke har er firehjulsstyring. Laguna GT er nemlig utstyrt med det Renault kaller Active Drive Chassis som sørger for at bakhjulenes vinkel avhenger av fart og styreutslag. Det skal i følge Renault gi gevinst både i form av økt kjøreglede og aktiv sikkerhet. Det skal bli spennende å teste ut dette systemet i praksis.

Styling

En del visuelle kjennetegn har Laguna GT også. Ved siden av de praktisk begrunnede elementene som 18-tommers aluminiumsfelger og bremseskiver på opptil 320 millimeter, finner vi også ting som nettinggrill, vertikalt monterte luftinntak foran forhjulene, en haug med GT-emblemer, samt innvendig styling i form av blant annet et sportsratt og racingpedaler i aluminium.

Genève

Renault Laguna GT skal vises på bilutstillingen i Genève som åpner for publikum 6. mars, både som stasjonsvogn og femdørs kombi. På markedet er den ventet litt senere i vår, men når, og kanskje til og med om, den kommer til Norge, er foreløpig ikke klart.

 • Store bilder finner du her.
 • Her finner du mer Renault-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer