Spenstig Mercedes-forvarsel

Mercedes CLS, den luksuriøse, kupé-aktige sedanen basert på E-klasse, skal etterhvert erstattes.

Mercedes-Benz F800 Style research vehicle. Foto: Wieck
Mercedes-Benz F800 Style research vehicle. Foto: Wieck Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Husker du F700? Det var en spektakulær konseptbil som Mercedes viste frem på bilutstillingen i Frankfurt i 2007. Den hadde som særegenhet, bortsett fra "vanndråpe"-designen en motor kalt DiesOtto, som kan funksjonere både som en diesel- og bensinmotor selv om den går på bensin.

Utviklingskjøretøy

Oppfølgingen av F700 er uviss, men her kommer F800. Denne gangen synes vi designen er mer flamme-inspirert enn vanndråpe-inspirert, men oppsikt kommer den i alle fall til å vekke når den vises for publikum i Genève neste uke. Skapningens fullstendige navn er F800 Style Research Vehicle og tjener ikke bare som blikkfang på Mercedes-standen, men som navnet indikerer, til å forske på og utvikle kommende teknologi.

Ladbar hybrid

Motoriseringen denne gang er fleksibel, det vil si at bilens plattform er bygget for å kunne huse forskjellige drivkilder (Multi-drive-platform). Den ene er en tidsriktig hybrid og skal etter det Mercedes opplyser være av den typen løsning man vil finne på neste generasjon S-klasse etterhvert, nemlig en ladbar elektrisk/bensin-løsning. Det dreier seg om en videreutvikling av den som ble vist i Frankfurt i fjor på Vision S 500 Plug-in Hybrid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.