Spenstig SUV-konsept fra Suzuki

Den 10. januar viser Suzuki frem Concept X. Konseptbilen er en fullverdig SUV, med firehjulsdrift, lavgirserie og kraftig motorisering.

Publisert
Sist oppdatert

Suzuki selger godt her i landet, noe som først om fremst skyldes merkets satsing på firehjulsdrift og overkommelige priser. Design, derimot, har aldri vært noe argument for å velge Suzuki.

Tøff og tidsriktig

Nå kan det imidlertid bli andre boller. I hvert fall hvis tegningene Suzuki nå har sluppet har noe som helst med en fremtidig modell å gjøre. Concept X-tegningene viser i hvert fall en tøff, tidsriktig og modig bil, som fullstendig mangler likhetstrekk med eksisterende Suzuki-modeller.

Vil bli kraftig modifisert

Det skal imidlertid tas med i beregningen at det vanligvis er en lang vei fra konseptbil-tegninger til produksjonsmodeller, noe vi har sett mange eksempler på. Vi regner med at vi allerede den 10. januar, da Concept X skal vises frem på den store bilutstillingen i Detroit, vil se en bil som er litt mindre oppsiktvekkende enn den vi ser på tegningene.

Deretter skal bilen eventuelt innom diverse avdelinger som legger mer vekt på produksjonsteknikk og kostnader enn design. Dermed vil nok en eventuell produksjonsmodell være langt mer moderat enn bilen vi får se på North American International Auto Show. Men det er jo lov til å håpe av vi tar feil i våre spådommer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer