Sperret opp øynene

Her ble det bråstopp.

IKKE LOV: Statens vegvesens kontrollører likte ikke det de så. Foto: Statens vegvesen
IKKE LOV: Statens vegvesens kontrollører likte ikke det de så. Foto: Statens vegvesen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Inspektørene fra Statens vegvesen ved Jessheim trafikkstasjon fikk seg en overraskelse da de var ute og kjørte på Eidsvoll Verk onsdag 25. oktober og oppdaget en traktor med et kratt med trær på tilhengeren.

Overfor DinSide forteller Ken-Robert Paulsen at de la seg bak traktoren og oppdaget at den manglet både lys og kjennemerke på tilhengeren. Men ikke nok med det, flere kvister hang ut på hver side samtidig som det ikke var mulig å se traktoren bak «krattet».

- I tillegg var det midt i Råholt sentrum hvor det var barn på vei hjem fra skolen, så det er mange myke trafikanter i området, forteller Paulsen og omtaler det som et graverende tilfelle.

Han forteller at det er en risiko når det henger ting utenfor karmene - i dette tilfellet var det snakk om en halvmeter på hver side.

- Dersom det kommer et bredere kjøretøy imot, kan det subbe borti, forteller Paulsen og informerer om at maksimal tillatt bredde er 2,55 meter.

Sjåføren la seg helt flat og unnskyldte seg overfor inspektørene og han fikk noen kolleger til å hjelpe ham med å kappe trærne slik at han kunne kjøre videre, etter å ha blitt ilagt et gebyr på 2000 kroner.

- I svært graverende tilfeller kan vi vurdere anmeldelse, men sjåføren var veldig samarbeidsvillig, sier han.

Trafikksikkerhet og fokus på nullvisjonen er en viktig jobb for Vegvesenets inspektører.

- Alle skal komme trygt fram. Det er mange små barn i området og jeg har selv barn som går på skole i nærheten, og her var det dårlig sikt både på sidene og bakover for sjåføren, så det er godt at vi fikk stanset dette kjøretøyet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer