Sperret opp øynene

Her ble det bråstopp.

SKADER: Da Statens vegvesen oppdaget rusten på innfestingen til støtdemperen, fikk ikke sjåføren kjøre videre. Foto: Statens vegvesen
SKADER: Da Statens vegvesen oppdaget rusten på innfestingen til støtdemperen, fikk ikke sjåføren kjøre videre. Foto: Statens vegvesen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var under en mobil kontroll i Aurskog-Høland og Lillestrøm at Statens vegvesens kontrollører traff på en bil de ønsket å ta i nærmere øyesyn. Her viste det seg at det var store rustskader ved innfestingen til den ene støtdemperen.

Bård Morten Johansen viser hvordan man skal pakke bilen trygt for sommeren. Her bør du ikke legge den tyngste bagasjen. Video: Anabelle Bruuun / Dagbladet. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet. Vis mer

- Det er noe med magefølelsen når du ser biler som ser litt slitne ut. Om vi får en dårlig følelse, tar vi gjerne en ekstra sjekk. Det valgte vi å gjøre denne gangen. Det er rett før det skjer noe med denne bilen, og når det støtdempertårnet ryker, blir den bilen ugrei å kjøre, sier Bjørn Uno Rogneby i Statens vegvesen.

Dermed endte det med både avskilting og bruksforbud.

En annen ekvipasje som ble påtruffet under kontrollen, var en norsk varebil med henger. Denne hadde både for bred last, og baklysene var dekket til.

Hengeren måtte lastes om, og sjåføren fikk 2000 kroner i gebyr.

IKKE GREIT: Sjåføren av denne ekvipasjen måtte laste om, og fikk 2000 kroner i gebyr. Foto: Statens vegvesen
IKKE GREIT: Sjåføren av denne ekvipasjen måtte laste om, og fikk 2000 kroner i gebyr. Foto: Statens vegvesen Vis mer

En annen bil som ble stoppet, viste seg å ha for lite mønster på dekkene bak. I kontrollrapporten går det fram at vedkommende valgte og stikke av fra kontrollen.

Ifølge Rogneby stakk vedkommende av mens de var i ferd med å sjekke dekkene.

- Når vi må under bilen, ber vi bilistene om å slå av motoren. Vedkommende hørte etter første gangen, men startet opp, mens vi holdt på. Da vi på nytt ga beskjed, kjørte han vekk fra kontrollen.

I og med at kontrollen allerede var i gang, hadde sjåføren allerede gitt fra seg førerkort og vognkort.

- Så da vet vi jo hvor vedkommende bor, så vi ringte politiet, forteller han.

Vedkommende ble funnet hjemme hos seg selv av politiet.

Dette endte med 2000 kroner i gebyr til sjåføren på grunn av dekkene, anmeldelse av fører for å ha stukket av fra kontrollen og innkallelse til Statens vegvesen for full kontroll av bilen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer