Spesiell Mini Coupè

Her er spesialversjonen av spesialversjonen av Mini Coupè.

Spesiell Mini Coupè
Publisert
Sist oppdatert

Det aller nyeste medlemmet i Mini-familien er knapt lansert før vi får se avarter av den. Det er ingen hemmelighet at Mini lanserer heftige versjoner av bilene i form av John Cooper Works-pakker, men nå har de strekt strikken enda lenger.

Coupé og Roadster er vist

Utholdenhetsløp

Det er Mini Coupe som nå har fått ekstra omsorg og pleie, og rett og slett blitt en racerbil. Hensikten er å delta i helgens 24-timers løp på nordsløyfa på Nürburgring, og det krever sine modifiseringer. Works-versjonen av Mini Coupe får antageligvis 208 hk når den kommer på markedet en gang neste år. Mini John Cooper Works Coupè Endurance, som det hele og fulle navnet på verstingen er, yter 250 hk, men drar rundt på langt mindre vekt enn gateversjonen vil gjøre. Dreiemomentet er oppgitt til 330 Nm, og bilen klarer en toppfart i overkant av 240 km/t. Alt dette fra en 1,6 liters bensinmotor.

Paceman underveis

Ny rekord?

Nürburgring må anses som et av de heftigste stedene å arrangere et 24-timers løp, og i helgens løp skal man være tørr bak ørene for å stille. Mini kommer til å få selskap av langt heftigere kjøretøy, med antatt langt høyere fartskapasiteter. For alle er ute på banen samtidig i 24 timer, kun avbrutt av nødvendige depotstopp. Nylig satte Renault rekord for biler med forhjulstrekk, noe Mini også har. Så får vi se etter helgen hvem som sitter igjen som den raskeste fremhjulsgnageren rundt ringen. Dette er for øvrig første gang i historien at en modifisert produksjonsbil lanseres for første gang under 24-timers løpet på Nürbrugring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer