Spesiell ny Megane

Særlig hekken er spesiell, men den er ikke ny. I utlandet er formen blitt et vanlig Renault-særpreg gjennom modellene Vel Satis og Avantime.

Publisert
Sist oppdatert

Kompaktklassen blir spennende i tiden fremover. Peugeot 307 selger svært godt, og det er varslet ny Opel Astra og Volkswagen Golf.

November

Allerede i november er kompaktklassebilen med mest spenstigdesign ventet til Norge. Nye Megane ll kommer i første omgang i tre- og femdørs kombi. Etter hvert er det meningen at stasjonsvognen skal dukke opp, og kupé og kabriolet vil følge. Fleksibilen Scenic vil også dukke opp i ny form.

Lider for utseendet

Nye Megane er temmelig lik Peugeot 307 i ytre mål. Det kan virke som at den spesielle utformingen av hekken stjeler litt bagasjeplass, bagasjerommet i 307 har plass til nesten 100 liter mer enn Mégane sine 330 liter lastet til hattehyllen. I forhold til dagens modell har nye Mégane blitt 7 centimeter lengre.

Fem motorer

Tre bensinmotorer og to dieselalternativer er etter hvert blitt standardprogrammet for de fleste biler. I Mégane blir bensinmotorene jevnt over sprekere i forbindelse med modellskiftet.

1,4, 1,6 og 1,8 med henholdsvis 98, 115 og 136 hestekrefter blir bensinalternativene. Ny i Norge blir en 1,5-liters dieselmotor på 80 hestekrefter. Den største dieselen på 1,9 liter og 120 hestekrefter kjenner vi igjen fra Laguna.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer