Avgifter på elbil

Spill for galleriet

Kommentar: Forslaget til statsbudsjett for 2018 satte i gang et forventet hylekor om elbilavgiftene. Er det grunn til bekymring?

CO2-blinde: Er det bevisst eller ubevisst blindhet som ligger bak Regjeringens forslag til statsbudsjett? Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
CO2-blinde: Er det bevisst eller ubevisst blindhet som ligger bak Regjeringens forslag til statsbudsjett? Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Entusiasmen i bilmarkedet kan i stor grad deles i to: Det er bilistene, og det er elbilistene.

Når regjeringen nå slang forslaget for nytt statsbudsjett på bordet har de endret noen spilleregler for begge disse gruppene. Men hva er det som får størst blest, mest oppmerksomhet, og som har skapt et hylekor uten like?

Jo, at en liten andel av de som vurderer en elbil kanskje må finne seg i å betale et lite bidrag til statskassa i form av vektavgift.

Bidraget blir omtalt som Tesla-skatt, rett og slett fordi det foreløpig bare er biler fra Tesla som rammes. Ingen andre produsenter av elbiler lager biler som veier så mye som Tesla Model S og Model X, men flere er snart på vei. Både Jaguar, Audi og Mercedes-Benz ligger ikke langt bak i løypa.

Resultatet er at importører av merker som snart kommer med slike biler stikker hodet frem og roper høye varselrop om både det ene og andre, og klager på uforutsigbarhet. Men er det noe som er svært forutsigbart, så er det nettopp at det på sikt kommer avgifter på elbiler også, og ikke bare av den tunge typen.

Dette burde ikke komme som noen overraskelse på noen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer