Spinnvill Buggy

Fornasari Racing Buggy - siste nytt fra original italiener.

Spinnvill Buggy
Publisert
Sist oppdatert

Fornasari ble stiftet i 1999 av gründeren Giuseppe Fornasari, sønn av en racerfører som rattet Alfaer og Maseratier på 50-tallet. Før han startet med egen produksjon importerte han Corvetter fra USA og preparerte dem for racing. Siden har hans egenproduserte biler deltatt i en rekke rallyer.

Vi har fulgt med på Fornasaris viderverdigheter noen år nå, med en viss velvillig avstand, må det sies.

Tvilsom finish men...

SUVene de har utstilt på bilutstillingene i Genève og Paris har kanskje ikke imponert voldsomt med hensyn til kvalitet på finish og sammenføyninger, men når det kommer til motorisering har det aldri vært noe å utsette på annonserte krefter og ytelser.

Super-buggy

Når det gjelder siste nytt fra selskapet, denne buggy/SUV-aktige skapningen, kan vi i skrivende stund bare forholde oss til opplysningene Fornasari har forsynt pressen med. Men de gir til gjengjeld bakoversveis. Dette terrenggående monsteret er forsynt med en 6,0-liters V8-motor med en makseffekt på 610 hestekrefter.

Her en Fornasari på bilutstillingen i Paris i fjor høst Foto: Knut Moberg
Her en Fornasari på bilutstillingen i Paris i fjor høst Foto: Knut Moberg Vis mer


Bilens firehjulsdrift er basert på et system med viskositets-senterdifferensial og har i utgangspunktet en overvekt (60%) av kreftene - totalt opp til 748 newtonmeter - på bakakselen.

Ruvende, men lett

Tatt i betraktning de generøse dimensjonene (520 centimeter lang, 215 centimeter bred og 185 centimeter høy), er denne buggy-SUVen ikke så tung som man skulle tro, men veier tross alt 1.850 kilo. Fornasari Racing Buggy har et rørchassis i krom-molybden med kryssgående rørelementer som skal sikre den nødvendige stivhet.

Som det går frem av bildene er Racing Buggy fortsatt et konsept. Vi ser frem til å få mer (og mer håndfast), informasjon om den spennende italieneren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer