Spinnvill danske

Her er vi langt fra krisemaksimering!

Publisert
Sist oppdatert

Noe av det heftigste i bilverdenen er ved å se dagens lys. Og det nærmere oss enn man skulle tro.

En bilfabrikk på sydsjælland skal nemlig starte produksjon av en supersportsbil som vil sette det meste annet i skyggen. Konkurrenter blir verdensrekordholder Shelby Supercars, Bugatti, Koenigsegg og til en viss grad spesialiserte tunere som 9ff.

Zenvo

Bilen heter Zenvo ST1 og den er utviklet av to danske entusiaster, Jesper Jensen og Troels Vollertsen. Den iøynefallende designen er resultatet av Christian Brandts kreativitet. Navnet Zenvo betyr visstnok ingenting. ST1 står derimot for Supercharger, Turbo og 1 for første bilmodell.

7.0 - 1.104 hk

Motoren er en V8 på syv liter. Det er en racing-utviklet Corvette-blokk som altså her får hjelp både av kompressor og turbolader. Resultatet er en makseffekt på hele 1.104 hestekrefter, og dreiemomentet kan nå vanvittige 1.430 newtonmeter. I motsetning til Bugatti Veyron er Zenvo ST1 relativt lett - 1.376 kilo. 0 til 100 skal gå unna på tre sekunder blank mens topphastigheten ifølge produsenten er elektronisk begrenset til 375 kilometer i timen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer