SPIONBILDE: Høy Focus med 4WD

Ford følger i Renault sine fotspor, og planlegger en terreng-utgave av sin populære Focus.

Publisert

Ford blir dermed ikke først i rekken av SUVer basert på vanlige personbiler som Renault Megane Scénic 4x4 og Audi Allroad Quattro. Men i motsetning til disse stasjonsvogn- eller fleksibil-karosseriene, melder vår korrespondent i Tyskland, Automedia Online, at Ford planlegger å bruke kombikupeen som utgangspunkt for sin SUV, selv om det heller ikke er noen stor hemmelighet at Ford også planlegger å lage en fleksibil på Focus-plattformen -- som blir en direkte konkurrent til Opel Zafira, Renault Megane Scénic, Mazda Premacy, Citroën Xsara Picasso og liknende.

Focus 4x4 (navnet er ikke fastsatt ennå) har nylig avsluttet vintertesting i Nord-Sverige, der disse bildene er tatt. Bilen var del av en større testflåte der oppe, og som det fremgår av bildene har Focus 4x4 dramatisk øket bakkeklaring, og flere forhold tyder på en permanent firehjulsdrift.

Motoren blir sannsynligvis toliteren med 130 hk, en bil som i 5-dørs variant i Norge koster fra 232.000 kroner, eller versjonen med 1,8-liters turbodiesel med 90 hk som er en del rimeligere. Det er derfor grunn til å håpe at Focus med firehjulsdrift vil kunne koste rett under 250.000 kroner i rimeligste versjon -- hvis den kommer i handel. Automedia Online sine kilder hevder at bilen vil være i salg fra sommeren 2001.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer