Spionbilde: Ny BMW 7-serie - over 400 hk og 4WD

I følge Automedia forbereder BMW lansering av 7-serie høsten 2001. Presset fra Mercedes-Benz, Jaguar og Audi har gjort at BMW satser på å lage den mest avanserte bilen hittil.

Publisert

BMW satser på å lansere den nye bilen på den internasjonale bilutstillingen i Frankfurt neste høst. Den nye S-klassen til Mercedes-Benz har tatt en grov del av segmentet for luksuriøse storbiler og BMW vil med den nye modellen ha tilbake "sin" andel av markedet.

Den nye modellen får kodenavnet E65, og vil fortsatt ha typiske BMW kjennemerker på plass. Doble runde lyskastere, nyregrillen og V-mønstret panser er selvfølgelig på plass.

Stor og flott

Den nye 7-serien skal være en flottere bil enn tidligere. Interiøret vil få en mer "high-tech" utførelse som er hentet fra konseptbilen Z9. Andre ting som er adoptert fra Z9 er bremselys som lyser kraftigere jo hardere nedbremsingen er. 5200">Z9 kan du lese mer om på denne lenken.

Rene og enkle linjer skal tilfredstille kritikerne som mener den gamle 7-serien ikke har den gode ergonomien som den burde ha. Det mest i øyenfallende er at store bryterpaneler med et hav av knapper ikke lenger skal eksisterer i følge våre kilder.

Nå vil en singel multibryter erstatte det eksisterende knappeveldet. Denne bryteren vil jobbe sammen med en stor skjerm som sitter i dashbordet og her vil du kunne få informasjon om klima ute og inne, satellittnavigasjon, stereo og internett. Standardutgaven av nye 7-serie er 4.985 millimeter lang og den lange versjonen er hele 5.130 millimeter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer