Spionbilder: VW offroader - W12 og 420 hk

VW har aldri gjort noen seriøse forsøk i offroader-segmentet. Den tid er i hvert fall slutt nå. I følge vår tyske spion, Automedia, skal VW konkurrere kraftig med BMW X5 og Mercedes-Benz M-klasse.

Publisert

Den nye bilen heter foreløpig Colorado. Den ble vist i Detroit i januar i år og bilen vil antagelig ha offisiell lansering i Frankfurt neste høst. Modellen vil bli skreddersydd for det amerikanske markedet hvor SUV (Sport Utility Vehicle) står for 50 prosent av det totale salget.

Avansert

Colorado vil bli en avansert maskin i motsetning til sine amerikanske konkurrenter. De er stort sett utstyrt med stigerammer, stive bakhjulsoppheng og antikvariske V8-motorer. Colorado vil være i besittelse av det seneste innen understell og innvendig luksus. Kjøreegenskapene skal være like gode både på vei og utenfor vei. Interiøret vil ha elementer fra den kommende D1. 5201">D1 kan du lese mer om på denne lenken.

King-size motorer

Motorutvalget for Colorado er ensbetydende med at bilen ikke blir salgbar i Norge. Den virker som den minste motoren blir en V6 motor på cirka 200 hestekrefter. Hakket over blir antagelig en V6 på 3,2 liter som vil yte cirka 230 hestekrefter. Videre oppover blir det mer spennende. W8 på 3,7 liter vil gi cirka 280 hestekrefter og W12 på 5,6 liter vil vri hjulene rundt med en kraft på 420 hestekrefter. W-motorene har sylindrene montert i tre rekker. Motoren blir kompakt og lett og motorgangen skal visstnok være svært kultivert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer