Spionert BMW M5

M-folket til BMW har jobbet energisk i det siste og flere nye modeller har dukket opp.

Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BMW svelger kameler mothårs om dagen og modeller som var uaktuelle for kort siden dukker nå opp en etter en.

Da var nemlig tonen en annen. M-biler skulle ikke har firehjulsdrift. Og hva skjedde rett etterpå? Da dukket X5 M ogt X6 M opp. På tidligere lanseringer av M-biler har vi også fått høre at turbo og kompressor, det hadde i hvert fall ingenting i en M-bil å gjøre. De to nevnte SUVene har V8-motorer med to turboladere.

Vi har ikke noen voldsomme motforestillinger mot turbo. Forsinkelsen ved gasspådrag er liten, og man sitter stort sett igjen med fordelene. Nå sier BMW-folket at diesel, nei, det havner ikke i en M-bil. Hva skal vi tro om det?

Ny 5-serie sprekker litt senere i høst. Da kommer sedan i første omgang. BMW vil følge på med stasjonsvogn til våren og vi regner med at M5 også kommer en gang neste år eller i begynnelsen av 2011. BMW pleier vanligvis å lansere toppmodellen av en modellserie veldig tidlig. Det samme gjør Mercedes. Audi derimot venter som regel til langt ut i livssyklusen.

V10 eller V8?

Dagens M5 har V10 motor og en såkalt automatisk singelkløtsj girkasse. Begge deler er kompromissløst og passer nok ikke flere enn entusiastene. Vi synes disse bilene er rå som bare det og har kost oss mye med M5 og M6 de siste årene. Vi er enige i at teknologien har åpenbare ulemper, men som en herje- og actionbil er det jo bare storveis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.