Spionfotografer i 41 kuldegrader

I vinterhalvåret foregår det mye biltesting i Lapland i Sverige. Bilfabrikkene er på plass med masse prototyper og på den samme tiden vrimler det med fotografer i skogene rundt i frosne innsjøene.

Publisert
Sist oppdatert

I sprengkulde i nordlige sverige foretar mange bilfabrikker testing av kommende modeller kun med selskap av nordlys og reinsdyr. Fra slutten av november blir frosne avsidesliggende innsjøer gjort om til avanserte testbaner for alle typer biler som skal vintertestes. Mange av bilene som finnes her nå skal ikke på markedet før om et par år. De fleste er også godt kamuflert og helt ugjenkjennelig, mens andre kanskje bare har en liten presenning som dekker fronten.

Spioner

Den siste ingrediensen er spionfotografene. Dette er gale menn med kamuflasjedress, truger og tungt kamerautstyr på jakt etter siste nytt fra bilfabrikkene. I drepende kulde tilbringer de time etter time i en snøgrop og venter på at noe skal dukke opp. En anonym spionfotograf kan fortelle at en fotoseanse med Jennifer Lopez på bassengkanten blir like interessant som å fylle ut selvangivelsen sammenlignet med det å kanskje finne en lett kamuflert Lamborghini terrengbil.

Upopulært

Det er svært viktig for bilfabrikkene å få gjort denne jobben og en av favorittstedene er Arjeplog. Her kan bilene testes i 20, 30 og 40 kuldegrader. Lokalbefolkningen har vist at de er svært lojale mot bilfabrikkene, og pengene de legger igjen i det lille lokalsamfunnet. Spionfotografene derimot er mer eller mindre fritt vilt. Ingen vil ha dem der, verken bilprodusenter eller befolkningen i området som i stor grad lever av bilindustrien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer