Splid om Nokian-dekk

- Katastrofe! Det var konklusjonen etter at svenske Teknikens Värld hadde testet det piggfrie vinterdekket Nokian Hakkapeliita Q. - Det beste isdekket av de piggfrie, skriver det norske bilmagasinet Motor.

Publisert
Sist oppdatert

- Katastrof, Nokian. At vi skulle hitta Nokian Hakkapeliitta Q i den här ëndan av resultat-tabellen hade vi aldring kunnat tro när testet drogs i gång, skriver Teknikens Värld, som gir Hakkapeliitta Q jumboplass i årets dekktest. Dette til tross for at Nokian-dekket ble testet mot fem andre dekk, hvorav fire var billigmerker.

Førstplass to år på rad

DinSide ble oppmerksom på testen via TV-programmet Trafikmagasinet, som sendes på svensk TV2 på mandager. Og vi ble svært overraskede over innslaget, der Nokian Hakkapeliitta Q karakteriseres som en katastrofe. De siste årene har vi nemlig basert våre dekk-pristester på resultatene Motors store dekktester. Og i disse omfattende testene, som Motor gjennomfører i samarbeid med flere andre nordiske bilmagasiner, har Hakkapeliitta Q oppnådd helt andre resultater. Dekket ble kåret til vinneren blant de piggfrie dekkene både i 2001 og 2002 og fikk i år en tredjeplass, kun 0,3 poeng bak nykommerne Conti Viking Contact 3 og Gislaved Soft Frost 2, som delte førsteplassen.

Hvordan er det mulig at en og samme dekkmodell kan oppnå så ulike resultater?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer