Splitter ny Aston Martin

Vi har blitt "hørt", og jammen gikk det fort.

Splitter ny Aston Martin
Publisert
Sist oppdatert

Aston Martin og Toyota har inngått en samarbeidsavtale om å levere en versjon av iQ som Aston Martin. Bilen skal hete Aston Martin Cygnet og vil bruke den meget imponerende teknologien fra Toyota iQ som basis. Toyota iQ har vi skrytt mye av og bilen er virkelig imponerende med tanke på at den kun er 2,99 meter lang. Aston Martin vil ikke røre de tekniske løsningene, kun pynte den opp til å ligne en Aston Martin.

Som vi ønsket oss

Her for litt siden testkjørte vi den nye Lexux RX450h. Dette er et imponerende stykke arbeid med teknologi som går utenpå det meste. Der vi mener japanerne har mest å hente, er på designarbeidet. Det får de ikke helt til. Derfor hadde vi følgende bønn i lanseringssaken av RX450h:

"Når det gjelder utseende så klarer de fleste å gjøre seg opp en mening om det selv. Vi synes likevel at det er litt å gå på. RX'en er fin den, men det er ikke woooow. Hvorfor kan vi ikke få noe som er Aston Martin på utsiden, men som har Lexus-teknologi på innsiden av skallet?"

Saken finner du her.

Det tok dermed ikke mer en to måneder før vi ble bønnhørt. Riktignok basert på Toyota og ikke dattermerket Lexus, men det er jo det samme problemet der: Teknisk brilliant, men noe å gå på utseendemessig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.