Splitter ny Ford Ka

Ford viser en splitter ny utgave av minibilen Ka, kort tid etter man dro frem nye Fiesta.

Publisert
Sist oppdatert

Ka er utviklet parallelt med Fiat 500 og deler således mye av teknikken med den sjarmerende bybilen fra Italia. Designen er imidlertid ganske kraftig omgjort og de færreste vil nok assosiere disse to. Faktisk drar linjeføringen tankene vel så mye i retning av Opel Corsa.

Ikke retro

Innvendig kjenner vi likevel igjen den store midtkonsollen hvor girspaken også er plassert. Ellers er nye Ka ganske konvensjonell sammenlignet med den retro-pregede Fiat 500.

Nødvendig erstatter

Dagens Ka er en svært gammel bil. 1,4 millioner eksemplarer er solgt og det er hele 12 år siden den kom på banen, hvilket tilsvarer omtrent to generasjoner på de fleste andre modeller. Det er altså på høy tid med en erstatter.

Mindre

Nye Ka blir en mindre bil, både i totallengde og mellom akslene. Noen nøyaktige tall har vi ikke, men vi regner med at den blir omtrent som Fiat 500 som måler om lag 355 centimeter. Nåværende Ka er 362 centimeter. Akselavstanden vil reduseres enda mer, trolig om lag 15 centimeter. Det er svært mye i en så liten bil.

Motorer

Motormessig regner vi med at de tre motorene fra 500 blir videreført. Det betyr to bensinmotorer på 1,2 og 1,4 liter med henholdsvis 69 og 100 hestekrefter. Dieselmotoren er på 1,3 liter og yter 75 hester. I tillegg til disse ryktes det at en turboversjon av 1,4-literen vil bli å finne i en kommende sportsversjon, slik tilfellet er i 500 Abarth. Det er heller ikke umulig at vi får se et par 1,6-litere som går på bensin og diesel

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer