Spørsmål og svar om Volkswagen-skandalen

At VW-skandalen er alvorlig har de fleste fått med seg. Men hva har den egentlig å si for norske bileiere?

DIESELGATE: At Volkswagen er i trøbbel har de fleste fått med seg, men har det noe å si for norske bilister? Foto: Valentin Gensch/Karl-Josef Hildenbrand / DPA / NTB SCANPIX
DIESELGATE: At Volkswagen er i trøbbel har de fleste fått med seg, men har det noe å si for norske bilister? Foto: Valentin Gensch/Karl-Josef Hildenbrand / DPA / NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har spurt vår motorekspert Fred Magne Skillebæk, og her er svarene.

- Hvilke konsekvenser vil dieselgate-skandalen få for norske bileiere?

- Det jobber den norske VW-importøren iherdig med å få klarlagt, så det er det fortsatt for tidlig å si noe om, sier Skillebæk.

LES MER: Er virkelig Volkswagen en miljøversting?

- Husk at program-tillegget bare virker når bilene testes. I det daglige virker altså bilene som tenkt, bare med et høyere NOx-utslipp enn det som oppgis på papiret.

- Jeg har imidlertid sett at noen har spekulert i om avsløringen vil kunne utløse krav i forhold til engangsavgiften. Men det vil det overhodet ikke bli snakk om. Da bør myndighetene kreve inn differansen på oppgitt og faktisk CO2-utslipp i stedet. Der er forskjellene større i omfang, og ville generert langt mer penger, sier en bestemt Skillebæk.

- Men hva om noen norske eiere av Jetta, Beetle, Golf, og Passat og Audi A3 er bekymret for at de kjører rundt i miljøfiendtlige biler?

- For det første gjelder dette bare en gitt dieselmotor, og kun NOx-utslippet, altså utslipp som påvirker luftkvaliteten lokalt. Det gjelder med andre ord ikke utslipp som kan påvirke klima eller miljøet globalt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer