Sports-elbil fra Volvo

3CC-konseptet fra Volvo som nå blir vist frem, har en el-motor som skal sørge for fremdriften, men har plass til andre drivkilder hvis utviklingen skifter retning.

Publisert
Sist oppdatert

Også bensin, diesel, biogass og hybridvarianter er aktuelle energikilder for denne bilen. Som elbil er batteriene plassert i det doble gulvet, og denne gang er batteriene av litium-typen som vi blant annet finner i mobiltelefoner.

Ytelsene er ganske imponerende, 3CC skal klare 0-100 km/t på rundt ti sekunder. Toppfarten er mer moderate 135 km/t. Rekkevidden skal være opp i mot 300 km, betydelig bedre en dagens elbiler.

En voksen eller to barn

Seteløsningen er spesiell ved at baksetet kun rommer én voksen person. Denne sitter mitt i bilen, og vil på den måten kunne være mer med i diskusjonene som foregår i forsetet. Eventuelt kan små barn få plass i det spesielle baksetet.

3CC er ganske liten, den er 390 centimeter lang og 162 centimeter bred. Også høyden er moderat med 132 centimeter. Disse målene kombinert med dekk og felger i dimensjon 215/45-18 gjør at 3CC er en av elbilene med klart sportsligst fremtoning.

Vinger

Når dørene svinger oppover glir instrumentpanelet fremover for å gjøre det lettere å komme inn og ut av den lave bilen. Bilens spesielle form gir svært lav luftmotstand, i vindtunnel oppnås det 30 prosent bedre luftmotstandseffektivitet enn på Volvo S40.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer