Sports-SUV på strøm

En av de absolutte tuner-verstingene kommer med nok et miljøalibi - eller er det noe mer?

Sports-SUV på strøm
Publisert
Sist oppdatert

Ruf, basert i Pfaffenhausen i Bayern. er kjent som produsenten av noen av de råeste Porsche-avleggerne, oftest basert på 911-modellen. Mest fullendt er sannsynligvis Ruf CTR3-modellen - den nye generasjonen, ikke den fra 80-tallet - som med sine 700 hester, relativt lette vekt og utmerkede marktrykk har en toppfart på cirka 375 km/t og greier 0 til 100 på 3,1 sekunder. Men mange forbinder nok fortsatt Ruf-navnet hovedsaklig med nettopp den CTR-versjonen som i 1987 hadde en toppfart som overgikk datidens referanse Ferrari F40!

El-911 i 2008

I 2008 overrasket Ruf Automobile flere enn oss ved å presentere et elbilprosjekt under navnet eRuf. Den batteridrevne Porsche 911-versjonen ble presentert for publikum og viste seg å faktisk fungere i det virkelige liv, selv om man ikke kan si at syv sekunder fra 0 til 100 er verdig en ekte Carrera. Bilen ble uansett presentert på bilutstillingen i Genève i mars i år under navnet eRuf Greenster.

Ikke Stromster, men Stormster

De relativt moderate ytelsene hadde delvis med batterienes høye vekt å gjøre. I det perspektivet kan det virke logisk at Ruf denne gangen har valgt å ta for seg en i utgangspunktet tung bil, nemlig SUVen Porsche Cayenne, og forsyne denne med en el-motor (også denne gang som resultat av samarbeid med el-industrigiganten Siemens). Det kunne også virket logisk om Ruf hadde valgt navnet "Stromster" (Strom betyr strøm på tysk), men behovet for å referere seg til merkets heftige image har visst vist seg å bli for sterkt; vi tror ikke at det valgte navnet, Stormster, er resultatet av noen trykkfeil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer