Sportshybrid fra Honda

Honda har nå bestemt seg. De vil sette konseptbilen CR-Z i produksjon.

Sportshybrid fra Honda
Publisert
Sist oppdatert

Hondas toppsjef Takanobu Ito har nylig bekreftet at salget av den den nye bilen skal starte i Japan februar 2010. Salgstart i EU, og da antagelig også Norge, er ikke bestemt, men vil bli offentliggjort mot slutten av 2009. Vi tolker dette dermed dithen at Honda kommer med en ny hybridbil på det europeiske markedet. De har bare ikke sagt når.

Dette vil bli den tredje bilen i rekken og vil fylle på rundt Insigt og Civic Hybrid som også er utstyrt Integrated Motor Assist (IMA). CR-Z blir utstyrt med den samme hjelpemotoren, som i hovedsak skaper fremdift sammen med bensinmotoren. Dette systemet kommer også i Jazz om få år. I tillegg jobber Honda med en kraftigere hybridpakke som skal brukes i de større bilene.

CVen til sjefen

Den nye sjefen, Takanobu Ito, var før han tok over toppjobben, sjef for R&D. I likhet med sin forgjenger har også Ito teknisk bakgrunn og var en av hovedpersonene bak den legendariske Honda NSX. Ito sto bak den avanserte alumiumskonstruksjonen som denne bilen var basert på. Vi snakker da om ramme, chassis og karosseri i aluminium. Alt dette gjorde bilen 220 kilo lettere enn om den skulle vært bygd av stål. Dette var ganske avansert i 1984 da Honda startet på NSX. Den gikk i produksjon i 1990.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer