Sportslig fleksi fra Ford

S-max baseres på den neste Mondeo-plattformen, og vil plassere seg midt i mellom fleksi- og flerbruksbilene.

Publisert
Sist oppdatert

Den skal være mellom C-max og Galaxy i størrelse, og er fra Fords side ment som et romsligere alternativ til Mondeo, uten at den nødvendigvis skal likne alt for mye på de litt treige flerbruksbilene.

Tre seterader

Spionbildene er litt for mørke til å avsløre interiøret, men Ford har allerede gjort kjent at S-max skal komme og at den er basert på konseptbilen SAV. Dermed er det rimelige klart at det er snakk om en bil med tre seterader, og med det plass til inntil syv personer.

Den i praksis umaskerte bilen på bildene har klare trekk fra SAV-konseptet, og blant annet er de spreke luftgjellene i spoiler og i bakkant av hjulbuer beholdt. Bilen ser klart mer sportslig ut en de fleste konkurrentene, og den minner i proporsjoner litt om Mitsubishis Grandis.

Spreke motoralternativer

I følge Automedia er det snakk om motoralternativer fra 2-liter og oppover. Det skal være rom for V6-diselen som sitter i Jaguar S-type og Land Rover Discovery, og også Volvos femsylindrede skal få plass med og uten turbo.

Siden bilen deler plattform med det som skal bli Land Rovers nye Freelander og Volvo XC90s lillesøster XC50, spekuleres det i om S-max også vil bli tilgjengelig med firehjulsdrift. Det vil gjøre den klart mer attraktiv på det norske markedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer