Sportslig kabriolet fra Porsche

De fleste vil nok oppleve en 911 Carrera kabriolet som sportslig, men Porsche synes antagelig ikke det selv. Nå kommer det også en sportslig kabriolet - 4S.

Publisert
Sist oppdatert

Det meste med bilen er tilsvarende 4S kupe. Den er lavere, bredere og mer sportslig. Kabrioleten har også firehjulsdrift som 4-tallet i navnet tilsier. Det sørger for at minst fem prosent av kraften alltid blir distribuert til forhjulene. Motoren er også den samme. Den kjente sekseren på 3,6 liter og 320 hestekrefter finner du også her. Andre likhetstrekk er lysstripen mellom baklysene, store luftinntak foran og en bakende som er 60 millimeter bredere enn på en vanlig 911 Carrera.

Tyngre

For å få bilen så vridningstiv som ønskelig har det medført en vektøkning på 70 kilo. Det gjør at tallet fra 0 til 100 kiometer i timen stiger fra 5,1 til 5,3 sekunder for kabrioleten. Toppfarten er den samme som for kupeen, 280 kilometer i timen.

Zig-zag?

Vi er ikke helt sikre på hva dette er, men 4S kabriolet er utstyrt med et zig-zag-tak i stoff. Normalt kan du ikke operere kabriolettak mens bilen er i bevegelse, men på 4S kabriolet kan du fjerne og sette på taket i inntil 50 kilometer i timen.

4S kabriolet er utstyrt med dekk i dimensjonen 225/40-18 foran og 295/30-18 bak. Dette burde sørge for godt grep, men for sikkerhets skyld er den også utstyrt med Porsche Stability Management (PSM). Firehjulsdrift og mulighet for keramiske bremser burde dermed sørge for at dette blir en luftetur av de helt store.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer