Test: Mercedes-AMG C43

Sportslig komfort

43-serien i AMG-programmet er den hyggelige men potente versjonen.

KLASSISK: Her får du passe doser godlyd og todørs GT-bil med ulemper som minimalt baksete og fordeler som mye krefter - og firehjulsdrift. Foto: Rune M. Nesheim
KLASSISK: Her får du passe doser godlyd og todørs GT-bil med ulemper som minimalt baksete og fordeler som mye krefter - og firehjulsdrift. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gapet mellom Mercedes-Benz C 400 og råtassen Mercedes-AMG C 63, har gjort Mercedes livredde for at kunder kan fristes til å kjøpe en Audi S eller en BMW M-performance i stedet. Løsningen har derfor blitt å tilby «AMG light»-versjoner. Dette var første bil ut, og den imponerer. C 43 er altså ikke et renskåret Mercedes-AMG produkt, men endringene er så mange at de fleste vil bli fornøyde.

Dette mener vi om Mercedes-Benz C-klasse Coupe

Synes du det er vanskelig å skjønne hva som er AMG og hva som ikke er det? Mercedes har gjort nylig gjort om navnesystemet sitt. Les mer om det her.

I korte trekk er Mercedes delt i tre grupper. Mercedes-Benz, Mercedes-AMG og Mercedes-Maybach. Vi har tidligere testet C 63 S med 510 hestekrefter.

4Matic og krefter

Den største gulroten er firehjulsdriften, som i ærlighetens navn er mer verdt enn overdrevent mange hester i vårt ugjestmilde land.

Utgangspunktet er en Mercedes-Benz C 400. Den har en 3.0 V6 twinturbo med 333 hester og 480 newtonmeter. Siden er den fylt av AMG-detaljer og har fått en ny betegnelse, blitt strammet opp til sportslig oppførsel og trimmet til solide 367 hester og 520 Nm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer