Sportslig Pajero og nye garantier

Mitsubishis mye omdiskuterte bensingaranti har fått nye betingelser for 1999, og i samme slengen lanserer den japanske bilprodusenten en ny modell på det norske markedet.

Publisert

Klikk her for å få vite mer om nye Mitsubishi Pajero Sport.

Garantien er forsåvidt den samme som før; bruker du mer bensin enn det forbruket er oppgitt å være, betaler Mitsubishi merforbruket. To nye elementer har riktignok kommet til; det ene er at forbrukstallene nå skal basere seg på den nye ECE-normen - som er strengere enn den tidligere og dermed noe høyere forbrukstall.

Det er kanskje derfor Mitsubishi føler seg såvidt trygge på at denne garantien vil holde, at de lokker med en gulrot til alle de som greier å holde seg innenfor rammene de første 15.000 kilometrene - da slipper nemlig kunden å betale for den første 15.000 kilometerservicen.

Sagt på en annen måte, skal man ha et betydelig merforbruk av drivstoff for at det skal lønne seg å melde fra til Mitsubishi om at bilen brukte mer drivstoff enn lovet de første 15.000 km. Har du et drivstofforbruk som overstiger det garanterte med 1 desiliter pr. mil de første 15.000 km, har du brukt 150 liter mer drivstoff enn garantert. Med en literpris på 7, 50, gir dette 1.125 kroner tilbake fra Mitsubishi.

Da er det langt rimeligere å si at; "Joda - bilen greide det dere lovet - vennligst gi meg gratis 15.000-service." Den er nemlig sannsynligvis dyrere enn 1.125 kroner!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer