Sportsligere Saab med Aero

Etter tidligere i år å ha presentert den lynende raske 9-3 Viggen, følger Saab på med ytterligere to nye, raske modeller; 9-5 Aero og 9-3 Aero. Ikke fullt så lynraske som Viggen, men et mer sportslig alternativ til de øvrige utgavene av 9-3 og 9-5.

Sportsligere Saab med Aero
Publisert

9-5 Aero får sin offisielle debut og publikumsfrieri på motormessen i Frankfurt i midten av september i år. Begge Aero-modellene skal for øvrig ha sin norske presentasjon i slutten av august, og de vil være å få kjøpt hos forhandlere i Norge fra september.

Aero

Aero er en gammel og ærverdig betegnelse på de sportslige modellene til Saab -- og har vært med siden 1983, da 900 Turbo 16S ble kjent som Aero-modellen. Siden den gang har man fått Aero-modeller av både 900 og 9000 -- og nå kommer altså nye Aero-modeller av 9-3 og 9-5.

9-5 Aero med overboost

9-5 Aero har en 2,3-liters turbo-motor med 230 hestekrefter og et dreiemoment på 350 Nm. Med Aero-modellen får du altså 50 hester mer enn hva som er i den ordinære 2,3-literen med turbo som sitter i 9-5 i dag. I tillegg har 9-5 Aero en "overboost" -- eller en overtrykks-funksjon, som gjør at mye av overtykket som ellers vanligvis slippes ut i det fri, føres tilbake til motoren. I perioder på 20 sekunder vil 2,3-literen i 9-5 Aero da kunne nyttiggjøre seg et dreiemoment på 370 Nm i stedet for 350 Nm.

9-5 Aero blir tilgjengelig både med automat- og manuelt gir. Utseendemessig vil Aero-modellen forsvare sitt sportslige tilsnitt gjennom 17-toms aluminiumsfelger, en liten front-spoiler, en noe større støtfanger bak -- samt sideskjørt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.