Sportsligere SLR

Det var en slankekur den trengte, men Mercedes-Benz ordner det som Mercedes-Benz pleier å gjøre - lar AMG-gutta finne frem litt mer effekt.

Publisert
Sist oppdatert

Og utgaven som heter SLR "722 Edition" og er en hyllest til Stirling Moss og Denis Jenkinsons Mille Miglia-seier i 1955, har fått 650 hestekrefter. Det sørger for at den distanserer standardutgaven som bare har 626 hestekrefter med to tideler på 0-100 km/t-øvelsen og at toppfarten øker med tre km/t. Hyllestutgaven leverer 0-100 km/t på 3,6 sekunder og har toppfart på 337 km/t.

"722" henspeiler på startnummeret den originale SLR hadde i 1955.

Mer racing

Det er små marginer det er snakk om, men stivere demperoppsett og en centimeter ned sammen med synlige endringer som ny frontspiler og diffusere under støtfangeren bak, skal sørge for en bil som trives enda bedre på banen. Der kan de oppgraderte bremsene også komme godt med.

Også interiøret er gjort mer racingaktig, rattet er nytt og det er brukt mer eksponert karbonfiber i interiøret.

For de som ble fristet av effektøkningen startet salget av bilen i dag, og som en prisindikasjon koster standardutgaven fra 4,9-millioner på norske skilter.

Store bilder av Mercedes-Benz SLR "722 Edition".

Vår prøvekjøring av standard-SLR.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer