Sportsligere Volvo XC90

Etter påtrykk fra markedet lanserer nå Volvo XC90 Sport. Visuelle detaljer og sportsligere oppsett skal gi økt kjøreglede uten at komforten må lide.

Publisert
Sist oppdatert

Stivere støtdempere, kraftigere stabilisatorstag og mer direkte styring skal gi mer sportsligere og morsommere kjøreegenskaper. Styringen har fått hastighetsavhengig servovirkning, og 19-tommers felger er i likhet med nivåregulering standard. Utvendig er de doble eksosrørene krommet og beskyttelseslister- og plater er i matt sølvfarget utførelse. Passion Red, fargen XC90 Sport lanseres i, er unik for denne utstyrsvarianten.

Tilpasset interiør

Innvendig kjenner vi igjen de mørkeblå instrumenttavlene fra S60 og V70 R. Skinntrekkene på setene og dørmattene er også annerledes fra vanlige XC90. Sportsseter skal sørge for at føreren sitter godt også under mer aktiv kjøring, og det vanlige rattet er byttet ut med et mer grepvennlig sportsratt.

Vanlige motoralternativer

XC90 Sport kommer med alle de vanlige motorene. Det vil si D5 dieselmotor på 185 hester og den nye rekkesekseren på 3,2 liter og 238 hester, i tillegg til toppmodellen med 4,4-liters V8 på 315 hestekrefter. Pristillegget for utstyrspakken er ikke klart, men produksjonen begynner i oktober.

 • Store bilder finner du her.
 • For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

  Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

  Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer