Sporty Mercedes-stasjonsvogn

En shooting brake basert på neste Mercedes CLS kommer visstnok om to år.

Foto: Mercedes-Benz
Foto: Mercedes-Benz Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det blir stadig viktigere for bilprodusentene å være tilstede i nisjemarkedene. En av de særeste nisjene som finnes er den som kalles "shooting brakes" på engelsk; en arvtaker etter den britiske adelens "sports"vogner (opprinnelig trukket av hest), med et ekstra rom til våpen og hund bak. Det dreier seg om en slags miks mellom kupé og stasjonsvogn.

Foredlet

Det uoversettbare begrepet shooting brake (opprinnelig Break, fra det franske ordet for stasjonsvogn), blir ofte forbundet med Aston Martin, som har produsert flere varianter over dette temaet. Slike biler er også blitt bygget på basis av, eller direkte av, Rolls-Royce, Bentley og Jaguar, Ferrari (Daytona og Venice), Volvo (1800 ES), Reliant (Scimitar) og noen andre.

Nisjesatsning

Mercedes har ingen tradisjon for denne typen bil, men nå ser det ut til at de akter å innta også denne nisjen. Ifølge britiske Autocar, som siterer en ikke navngitt kilde hos Mercedes, ønsker merket å øke inntektsgrunnlaget sitt ved bedre å utnytte eksisterende plattformer. Neste generasjon CLS skal ifølge kilden baseres på E-klasse-plattformen, og altså komme i en "kupé-stasjonsvogn"-versjon. De vil ha det samme frontpartiet, men stasjonsvognen skal få et bakparti som det som ble vist på konseptet ConceptFASCINATION som ble vist på bilutstillingen i Paris i 2008.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer