Sporty, sexy, Volvo S60

MINITEST: If You can't beat them, join them. Men å lage biler slik andre gjør, er kanskje ikke særlig spennende. Så i stedet for å lage en bil som konkurrerte med Audi A4, BMW 3-serie og Mercedes C-klasse, lagde Volvo S60. Som skal konkurrere med…eh….Audi A5, BMW 4-serie eller Mercedes D-klasse.

Publisert

STOCKHOLM (DinSide Bil): Det høres kanskje litt merkelig ut. Men faktum er at Volvos nyskapning har hentet komponenter som bakaksel og bremser fra S80, mens mesteparten av drivlinjen ellers stammer fra V70. Men overhengene er svært korte, og S60 blir dermed betydelig kortere enn forrige versjon av S70. Og siden S60 har hentet akslinger fra S80, blir bilen svært bred, utvendig har den omtrent samme lengde som en mellomklassebil, men sporvidden er 5 -10 cm bredere enn de aller fleste bilene i denne klassen.

Litt forskjell i utvendige mål er alene likevel ikke nok til å gjøre S60 til en spesiell bil. Men det understreker at Volvo har hatt et klart ønske om å skille seg fra sine tradisjonelle konkurrenter. Og det er mange, små detaljer som understreker nettopp det.

…men fortsatt praktisk?

Noe av poenget med den "nye innpakningen" er at bilen fortsatt skal ha plass -- også i baksetet, samt et rommelig bagasjerom. Og det S60 ikke har i lengden, får den i bredden. Særlig i forsetene virker bilen særdeles rommelig, med mer enn tilstrekkelig takhøyde og en kupebredde som ingen andre kan by på i denne klassen. I baksetet er det tilstrekkelig benplass, men heller ikke mer. Til tross for at skulderbredden er raus, egner baksetet seg i første rekke for to personer, midtputen er nemlig ikke særlig god å sitte på. Så har du da også muligheten til å bestille et "sportsbaksete" med to seter i stedet for ett -- uansett er det monteringsplass for et ISOFIX barnesete der bak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer