Sprek ny roadster fra Aston Martin

Det er ikke så lenge siden Aston Martin lanserte sin toseters kupé V8 Vantage - og de er allerede i ferd med å teste ut den toppløse versjonen.

Publisert
Sist oppdatert

Det er altså en vaskeekte roadster som snart skal lanseres. Bildene av prototypen med kalesjen oppe ble tatt på Nürburgring, men andre eksemplarer er også blitt sett på forskjellige steder i Storbritannia. Det er spionfotografene fra Automedia som har forsynt oss med bildene.

V8 på 380 hester

Det forventes at bilen vil bli introdusert på markedet i løpet av de neste seks månedene. Ryktene vil ha det til at den skal hete V8 Roadster (og ikke Volante, et navn som muligens er forbeholdt produsentens fireseters kabrioleter). Motoren skal være Aston Martins egne 4,3-liters V8er som yter 380 hestekrefter. Denne driver bakhjulene gjennom en sekstrinns manuell girkasse. Kupéen har en toppfart på 280 kilometer i timen og akselererer fra 0 til 100 på 4,9 sekunder. Roadsteren vil for sin del sannsynligvis ha marginalt lavere ytelser.

Porsche-cab-konkurrent

V8 Vantage kupé har vist seg å være en troverdig konkurrent for Porsche 911 takket være sine kompakte dimensjoner (438 centimeter lang), veldesignede chassis, lave tyngdepunkt (eksempelvis ved hjelp av tørrsump som muliggjør lav motorposisjon) og gode vektfordeling (nær 50/50). Nå skal roadsteren utvide konkurranseområdet til å gjelde også 911 kabriolet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer