Sprekeste AMG

V12, 1000 Newtonmeter (Nm) og bensin på tanken – store CL 65 AMG flytter seg fort.

Publisert
Sist oppdatert

Litt boring, og en smule justering av turbotrykket sørger for 612 hestekrefter ut av den nå nesten seks liters store V-12-motoren.

Modifisert slagskipmotor

Motoren dukket første gang opp i Maybach i en versjon på 5,6 liter. Ytelsen i Maybach er 550 hestekrefter og 900 Nm. Varianten som sitter i 600-modellene til Mercedes har 500 hestekrefter og 800 Nm. Økt slagvolum, fra 5.513 ccm til 5.980 ccm, og økt turbotrykk på inntil 1,5 bar har nå gitt ny toppnoteringen.

Solid kasse

1.000 Nm krever en solid girkasse. CL 65 AMG bruker en femtrinns automatgirkasse med AMGs Speedshift. Speedshift-funksjonen gjør automatgirkassen mer medgjørlig under aktiv kjøring, og er for eksempel mer villig til å gire ned en vanlige autamatgirkasser.

Fort

Toppfarten er på tysk vis begrenset til 250 km/t. Når det gjelder akselerasjon legger ikke tyskerne på seg de samme begrensningene, CL 65 AMG gjør 0-100 km/t på 4,5 sekunder. Den imponerende akselerasjonen er nok godt hjulpet av det voldsomme dreiemomentet som dukker opp allerede ved 2.000 o/min.

Relaterte artikler

Her finner du våre Mercedes-tester

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer