Sprekeste turbo-308

Vi har kjørt den foreløpig sprekeste av Peugeots 308-varianter.

Publisert
Sist oppdatert

SARDINIA (DinSide Motor): I anledning prøvekjøringen av stasjonsvogn-utgaven av 308, som vi har omtalt her tidligere, fikk vi også muligheten til å tilbakelegge en del mil bak rattet i den nye friskusen fra Peugeot - utstyrt med motoren som er utviklet i samarbeid med BMW og som finnes under panseret på både Mini Cooper og Peugeot 207 RC.

Ingen GTI

Da den ikke er ment å skulle konkurrere med de heftigste i klassen - Golf GTI, Focus ST eller Astra OPC for å nevne noen - har den ikke fått noe eget navn; motoren betegnes som "THP 175", men den er integrert i de normale utstyrsversjonene. Imidlertid er denne spreke utgaven gjenkjennelig på en noe mer aggressiv front-design samt en liten hekkspoiler.

Bytte bil? Sjekk hva din gamle er verdt

Kraftfull og fyldig

175 er for øvrig misvisende - det er 174 hestekrefter som produseres av denne 1,6-literen, hvis hovedkarakteristikk er at den er ekstremt kultivert og svært effektiv. Dreiemomentet på 240 newtonmeter (260 i noen sekunder dersom man gir full gass - såkalt overboost), er tilgjengelig allerede ved 1.600 omdreininger, og momentkurven er svært fyldig, noe som gir god trekkraft gjennom en stor del av turtallsregisteret og reduserer behovet for å bruke girspaken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer