Spyker vil kjøpe Saab

Nederlandsk sportsbilprodusent bekrefter samtaler om Saab.

Spyker vil kjøpe Saab
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i dag viste DinSide spionbilder av nye Saab som ble testet på vinterføre. Selv om altså alle tegn til nå har tydet på at Saab er på vei over i historien.

Dette kan nå være endret. I følge SVT skal Spyker kjøpe Saab av General Motors. Etter mye frem og tilbake ser det ut som om Spyker klarer det som Koenigsegg ikke klarte, nemlig å få en avtale med GM om å overta det svenske merket.

Bekrefter samtaler

Det virker som om det meste er klart, men den svenske regjeringen skal ha et møte mandag ettermiddag for å garantere for lånet som er gitt av den europeiske investeringsbanken og den svenske statsbanken. Alt dette er i følge kildene til SVT.

Klokken 15 i ettermiddag bekrefter Spyker at de er i samtaler med GM om kjøp av Saab, og at disse samtalene snart må være avsluttet grunnet situasjonen i Saab. Men selskapet fremhever i sin pressemelding at resultatet av samtalene ikke er gitt.

Søkkrik eier

Spyker er forholdsvis ukjent i bilsammenheng her hjemme, men har sterke krefter i ryggen.

Dette er Spyker (Lenk til Wikipedia).

Søkkrike Marcel Boekhoorn med en formue på rundt 10 mrd. kroner har gått tyngre inn i Spyker på bekostning av russiske eierinteresser, og at dette har gjort GM mer villige til å gå med på en avtale.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.